Danas, 27. maja, sa početkom u 12 sati u Parku Maden Stojanović održat će se prvo državno prvenstvo u Street Workoutu u Bosni i Hercegovini.
Organizacija događaja pripala je grupi Bar Legion iz Banje Luke, kao glavnim predstavnicima WSWCF (Svjetske federacije za street workout).
Na prvenstvu će učestvovati veliki broj takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine, te će imati priliku da se takmiče u tri discipline: free style, zgibovi i propadanja.

Pobjednik takmičenja će dobiti priliku da predstavlja BiH na svjetskom prvenstvu u Street Workoutu, koje će biti održano u Moskvi u julu ove godine.

U sklopu navedenog događaja održat će se dosta zanimljivih popratnih aktivnosti, bit će promovisan novi brend street workout majica, te će svi prisutni biti u mogućnosti kupiti ili osvojiti majicu u nagradnoj igri, kolege iz MMA Academy “The Underdogs” održat će prezentaciju i vršiti upis novih članova, a svaka od aktivnosti bit će sponzorisana.

Stoga, ukoliko ste u mogućnosti danas od 12 sati posjetite park Mladen Stojanović i prisustvujte ovom događaju kao takmičar ili kao navijač.