Nick Diaz je svoju posljednju borbu imao još u martu prošle godine, kada je u borbi za pojas poražen od Georges St-Pierre-a. Nakon toga je najavio penziju, međutim čini se da je izbivanju iz oktagona došao kraj s obzirom da je ponovo potpisao ugovor sa UFC-om. A borac sa kojim se Diaz želi boriti po svom povratku je ni manje ni više je bivši UFC-ov prvak srednje kategorije Anderson Silva.

“Zainteresiran sam za borbu protiv Andersona Silve, mislim da bi to bilo sjajno. Kada razmislim, mislim kako bi to bila fantastična borba za fanove jer su naši stilovi vrlo slični.” izjavio je Diaz.

Anderson Silva će zbog svog oporavka od teškog loma cjevanice, koji je zaradio u revanšu protiv Chrisa Weidmana, propustiti cijelu 2014. godinu. Ali zato će njegov povratnički meč privući ogromnu pažnju, gdje nas očekuje možda i jedna od najvećih borbi u historiji MMA.

Meč između ove dvojice boraca je najavljen za 31. januar 2015. godine u Las Vegasu. Još uvijek nije poznato da li će se borba održati u srednjoj kategoriji ili će se raditi u catchweightu.

U nastavku možete pogledati highlights-e ove dvojice sjajnih boraca.