1. Triceps potisak na ćelo (Skull Crushers ili French Press ili Lying Triceps Extensions): Postoje brojne varijante triceps ekstenzije, međutim nijedna nije efikasna kao potisak na ćelo, odnosno skull crushers. Za ovaj triceps potisak možete koristiti poprilično velike kilaže koristeći se ravnom ili EZ šipkom I možete izolovati triceps mnogo efikasije nego sa drugim vježbama za triceps.

Savjet: Fokusirajte sa da kilažu pomjerate tricepsom tako što ćete laktove držati fiksiranim dok izvodite vježbu.

5

  1. Triceps sklekovi: Triceps sklekovi ili dijamantni sklekovi su odlična vježba kojom pogađate svoj triceps, ali i prsa i ramena. Eksplozivno izvođenje ovih sklekova sa pljeskom ili tako što ćete dodati teg na vaša leđa će vam pomoći da izgradite snagu i poboljšate vaš benč pres.

Savjet: Fokusirajte se vam prilikom izvođenja laktovi budu blizu vašem torzu.

2

  1. JM potisak: Ova triceps vježba predstavlja nešto između skull crushera i benč potiska sa uskim hvatom. JM je odlična vježba za poboljšavanje vašeg benč potiska i izgradnju velikih ruku jer vam omogućava da radite sa velikom kilažom. Pored toga JM pres pogađa vaš triceps na nešto drugačiji način u odnosu na većinu drugih triceps vježbi.

Kako se izvodi ova vježba: Izvodite je kao miks potiska na ćelo i benč potiska sa uskim hvatom. Tokom vježbe ćete koristit šipku na benč klupi. Dok spuštate šipku, laktovi bi vam trebali putovati naprijed tako da u zadnjem položaju vam budu ispred zglobova kao što je to slučaj kada radite potisak na ćelo. Kada spustite šipku napravite pauzu na momenat, a zatim ponovo vertikalno gurnite šipku u početnu poziciju.

3

  1. Triceps propadnje: Triceps propadanje je klasična složena vježba koja primarno pogađa vaš triceps. Osim toga propadanje pogađa i ramena, latove i gornji dio leđa.

Dok izvodite propadanje, najmanje što ćete gurati je vaša vlastita kilaža što je mnogo korisnije nego bilo koja triceps ekstenzija ili triceps kickback gdje se koriste samo lagane bučice.

Savjet: Za dodatni otpor stavite bučicu između nogu ili svežite teg oko pojasa.

4

  1. Benč pres sa uskim hvatom: Ova vježba je kralj svih triceps vježbi. Benč pres sa uskim hvatom vam omogućava da stavite mnogo veću kilažu nego bilo koja druga vježba za triceps. Zbog toga ćete osigurati maskimalan stres na vaš triceps, a pored toga ćete pogađati i mišiće prsa i ramena. Baš kao i propadanja i ova vježba je složena vježba koja pogađa više mišićnih skupina.

Savjet: Uhvatite šipku nešto uže u odnosu na normalan hvat (sa 10-15 cm razmaka između ruku). Tokom izvođenja vježbe fokusirajte se da držište vaše laktove blizu tijela.

1