U ovom članku donosimo vam 10 citata najboljeg bodybuildera svih vremena, Arnolda Schwarzeneggera, koji mogu biti jako inspirativni za pojedinca.

#1

”Ne možete zauvijek biti neuspješni. Ako nešto pokušate deset puta, postoji bolja šansa za uspjeh u jedanaestom pokušaju, mnogo bolja nego da niste nikako pokušali”

#2

”Otpor sa kojim se borimo fizički u teretani i otpor sa kojim se borimo  u životu grade jak karakter”

#3

”Od samog početka sam bio uvjeren da ću uspjeti. Tajna je u tome da vaš um radi za vas, a ne protiv vas. Sada znam da je ta sposobnost pola cjelokupnog posla.”

#4

”Kada uradim dobar trening osjetim da sam nešto postigao, osjećam se kao drugi čovjek. Dobijem želju i snagu da nastavim, i samopouzdanje da radim druge stvari u kojima do tada nisam bio tako dobar.”

#5

”Svi mi imamo veliku unutrašnju moć. Ta moć je povjerenje u sebe. Potreban je stav da bi se pobjeđivalo. Morate vidjeti sebe kako pobjeđujete prije nego što pobjedite. Morate biti gladni i morate željeti da osvajate.”

#6

”Prečice ne postoje-sve se svodi na ponavljanje, ponavljanje i ponavljanje.”

#7

”Um nas ograničava. Sve dok um može da zamisli činjenicu da je nešto moguće postići ćete to, sve dok vjerujete u to 100%.”

#8

”Kao dijete, uvijek sam idealizovao sportiste koji pobjeđuju. Jedna je stvar idealizovati svoje heroje, a sasvim druga stvar je vidjeti sebe na njihovom mjestu. Kada sam vidio velike ljude, rekao sam sebi: ” Ja mogu biti na njihovom mjestu.”

#9

”Ono sa čime se suočavamo možda nam djeluje kao prepreka. Ali naučio sam nešto od toliko godina treniranja i takmičenja. Naučio sam nešto od svih onih serija i ponavljanja kada sam mislio da ne mogu više da podignem niti kilogram. Ono što sam naučio jeste da smo uvijek jači nego što to mislimo.”

#10

”Snaga ne dolazi kroz pobjede. Borba je ono što razvija snagu. Kada prolazite kroz teške periode, odlučite da se ne predate. To je snaga.” 

 

Arnold-Svarceneger-9