Nakon 25 minuta akcije u njihovom prvom okršaju, Dan Henderson i Mauricio Rua će ukrstiti rukavice po drugi put, ovaj put u Brazilu. Revanš je planiran kao glavni događaj za UFC Fight Night 38 u Natalu u Brazilu 23. marta ove godine.

Dvojica PRIDE veterana su se prvi put borili u glavnoj borbi večeri na UFC 139 u 2011. godini. Borba je proglašena kao jednom od najboljih borbi godine. Ipak 2013. godina nije godina koju će Henderson pamtiti po dobrom, jer nakon pobjede nad Shogun-om, vezao je tri poraza, uključujući dvije podjeljene odluke protiv Lyoto Machide i Rashad Evansa, te je u posljednjoj borbi brutalno nokautiran od strane Vitora Belforta.

U toku istog perioda Shogunov skor u UFCu je 2-2. Nakon tehničkog nokauta protiv Brandona Vera-e, Rua je poražen od Alexander Gustafssona i Chael Sonnena, što je ugrozilo njegovu budućnost u poluteškoj diviziji. Ipak u posljednjoj borbi Brazilac je dobio odličan “match up” te brutalno nokautirao James Te Huna-u.

Na UFC Fight Night 38 će još nastupiti Fabio Maldonado protiv Gian Villante, dok ćemo u srednjoj kategoriji gledati okršaj dvojice TUFovaca C.B. Dollawaya protiv Cezar Ferreira-e.

Prisjetimo se kako je to izgledalo u prvom meču između Hendersona i Rua-e.