Sastojci:

  •    300 g oraha
  •    300 g datula (hurmi)
  •    120 g kakaa u prahu
  •    2 kašike lanenih sjemenki
  •    1 čajna kašičice cimeta
  •    1 čajna kašičica čilija u prahu
  •    1/4 čajne kašičice soli

Glazura:

  •    60 g kakaa u prahu
  •    50 g kokosovog ulja
  •    2 kašike meda
  •    1/2 čajne kašičice čilija u prahu
  •    1/2 čajne kašičice cimeta

 Priprema:

Na protvan stavite papir za pečenje. Lanene sjemenke izmeljite u mlinu za kafu. Datule stavite u toplu vodu i ostavite 15-ak minuta da kožica omekša, pa ih ogulite i narežite na sitno.

U blender stavite orahe, čili u prahu, mljevene lanene sjemenke i cimet i izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte kakao u prahu pa dodatno izmiksajte. Dodajte datule pa izmiksajte u kremicu. Smjesu istresite na papir za pečenje i poravnajte po vrhu.

Sve sastojke za glazuru istresite u posudicu i promiješajte pa ravnomjerno razmažite po smjesi. Stavite u frižider na 15-ak minuta pa narežite na pločice željene veličine.

Uživajte!

Izvor: fitness.com.hr