Ukoliko tražite brzu proteinsku poslasticu bez kuhanja i pećenja, ovo je idealan recept za vas. Ove proteinske čokoladice su jednostavne za napraviti, a odličan su izvor proteina i prirodnog šećera prije treninga. 

Sastojci:

  • Evo šta vam je potrebno:
  • 100g sušenih datula bez košpica
  • 20g kakao praha
  • 75g grčkog jogurta
  • 4 mjerice whey proteina od čokolade
  • 25g lješnjaka
  • 50g ekspandirane pšenice

 Priprema: 

Prvi korak:

Izblendajte 100 grama suhih datula dok ne dobijete ujednačenu ljepljivu masu.

U posudi iskombinujte 50 g ekspandirane pšenice i četiri mjerice whey proteina od čokolade.

Drugi korak: 

Sitno sameljite 25 g lješnjaka i dodajte ih u smjesu sa pšenicom i proteinom.

Treći korak:

Pomiješajte smjesu datula sa smjesom pšenice, proteina i lješnjaka. U tu smjesu dodajte i 10 grama grčkog jogurta i dobro izmiksajte.

 Četvrti korak:

Na tepsiju postavite masni papir i zatim istresite čokoladni miks. Miks izravnajte vilicom ili vrhovima prstiju, a zatim ostavite u frižider 15 minuta.

Isjecite na komadiće.

Poslasticu ostavite u frižider.

barovi1 barovi2

Recept je dovoljan za 12 čokoladica.

Približna nutritivna vrijednost:

  • Kalorije po čokoladici: 87 kalorija
  • Proteini 9.0g
  • Masti: 1.6g
  • Ugljikohidrati 10.5g
  • Šećer: 6.2g