Najnovije

 • 25488878_1120305801406177_643879073_n

  Judo klub „Olimp“

  21. Decembra 2017.

  Još jedan uspjeh u nizu takmičara Judo kluba „Olimp“ koji sa osvojene dvije medalje zaključuju jako uspješnu takmičarsku sezonu Judo klub „Olimp“ Sarajevo osnovan 2011. godine, trenutno broji oko 110 članova podjeljenih u 4 grupe : rekreativci i seniori, takmičarska grupa i dvije grupe u sklopu dva aktuelna projekta koje JK „Olimp“ trenutno sprovodi. Prvi…

 • visokoproteinskaishrana

  Visokoproteinska ishrana – kratki vodič

  16. Novembra 2016.

  Kada je riječ o važnim makronutrijentima teško da možete naći korisniji nutrijent od proteina i to je tako sa razlogom. Protein osim što pomaže u održavanju i izgradnji mišićnog tkiva, također je esencijalan za zdravlje i funkciju ćelija. (više…)

 • fb_img_1478520315546

  Banja Luka BJJ Open Championship 2016: 19 medalja za Bosnae Team United Pound for Pound team

  7. Novembra 2016.

  Proteklog vikenda Banja Luka je bila domaćin otvorenog prvenstva u u brazilskoj jiu jitsi. Radi se o turniru koji se održao po prvi put u ovom gradu i to u organizaciji Sportskog saveza FENIX iz Banja Luke. Domaćin se pobrinuo da organizacija bude na besprijekornom nivou, zbog čega se nadamo da će ovaj turnir postati…

 • bjj-vs-bodybuilder

  Strength war: Bodybuilder vs Jiu-Jitsu

  1. Novembra 2016.

  U novoj epizodi strength war vidjet ćete okršaj klasičnog bodibildera (NABBA bodybuilder Matt Smedley) i praktikanta brazilske jiu jitse J.T. Tenacitya. Takmičenje će se odraditi u obje discipline po tri vježbe u svakoj. U videu ispod pogledajte ko je izašao kao pobjednik. :) (više…)

Predstavljamo vam Bosnae Team United, nova priča BJJ scene u BiH

BTU 0

BJJ (Brazilian Jiu-Jitsu) je često nazivan i igrom “ljudskog šaha” zbog svoje kompleksnosti, ideologije da manja i fizički slabija osoba uz pomoć ove vještine može da porazi većeg i jačeg napadača, kao i zato što poseduje Brain over Brawn filozofiju ( um više nego snaga).

Ova vještina je prvenstveno nastala, pogađate, u Brazilu, Rio de Janeiro, gdje 1925. Carlos Gracie otvara svoju akademiju.

U početku ovaj Brazilac uči ljude klasičan Jiu Jitsu koji je njega naučio japanski imigrant Mitsuyo Esai Maeda. Njegov najmlađi brat Helio Gracie nažalost zbog svoje sitne građe i slabog tijela ne može da trenira sa njim i ostalom braćom. Umjesto toga mladi Helio samo posmatra lekcije koje ostala braća drže.
Tri godine kasnije splet okolnosti dovodi do toga da Helio mora da održi privatan trening jednom od učenika u odsustvu svoje braće, a snaga i građa mu zaista predstavljaju problem u izvođenju japanskih tehnika. Zbog toga on počinje da ih mijenja tako što koristi dejstvo poluge, brzinu, tajming i prirodne pokrete tijela umjesto sirove snage. Ovime počinje stvaranje vjerovatno najefikasnije parterske vještine do sada.
Helio počinje da izaziva borce iz drugih borilačkih vještina i sportova, pobjeđujući sve koji se usude da mu stanu na put. Istovremeno, on razvija novi stil borenja Gracie Jiu Jitsu, kasnije nazvan Brazilska Džiju Džica.

btu3

Photo by Željko Svetinović

Brazilska Jiu Jitsa je već odavno prestala da bude samo nacionalni sport Brazila nego je postala planetarno popularna borilačka vještina koja je svoju značajnu primjenu našla i u mješovitim borilačkim vještinama (MMA).

U Bosni i Hercegovini BJJ scena još uvijek pravi svoje prve korake, a zanimljiva priča, koju ćemo prenijeti u cijelosti, je započela od grupe entuzijasta koja nosi naziv Bosnae Team United, a koja nastoji popularizirati ovaj sport i njegovu filozofiju.

Dragi prijatelji,

Svjedoci ste nastajanja jedne nove priče kada je BJJ (Brazilska Jiu Jitsa) u pitanju.
Naime, grupa entuzijasta na čelu sa Mensurom Pašićem (black belt) iz Tuzle odlučila se na korak osnivanja Bosanskog tima u ovoj sportskoj disciplini. Cilj ovog tima je okupiti što više klubova iz BiH u jedan tim kako bi zajedničkim snagama što bolje promovisali ovu vještinu kako u zemlji tako i inozemstvu.

Brazilska Jiu Jitsa je relativno mlada borilačka vještina i kao takva relativno kratko na našoj sportskoj sceni.

Imperativ ovog projekta da se Jiu Jitsu scena Bosne i Hercegovine što je moguće više ukrupni za dobrobit svih onih kojima je sport na prvom mjestu!

BTU1

Photo by Željko Svetinović

Također BiH i Sarajevo kao njen glavni grad nema organizaciju takmičenja u ovoj vještini. To će biti jedan od ciljeva ovog projekta. Potrudit ćemo se da u BiH dovedemo što kvalitetnije ljude kada je BJJ u pitanju i da ovu vještinu promovišemo u najboljem svjetlu!
Također, jedan od ciljeva jeste i pokretanje škola za najmlađe kako bi mladi naraštaji imali priliku upoznati se sa ovom vještinom i sportom generalno.

I na kraju članovi ovog projekta su:
Grappling Tuzla
Bosnae Team United Sarajevo
Naravno ostali klubovi koji djele naše ideje su dobrodošli!

Međunarodni legitimitet i podršku ovoj priči je dao Sergio Zimmerman Canudo i team Pound for Pound! Također je bitno naglasiti da će se Bosnae Team United na medjunarodnoj sceni predstavljati kao dio ove velike porodice!

btu2

Photo by Željko Svetinović

Na kraju hvala svima koji su pokrenuli ovu priču.

Hvala svim trenerima koji su širili BJJ u BiH.
Posebno hvala, Arwin Wider, Victor Cheng, Edin Zrno, Jasmin Poturović, Muhamed Nesiren, Slaven Planinić, Kenan Bajramović, Muamer Hasanagić R.I.P., Edin Selesković te naravno Mensur Pašić i Sergio Zimmerman Canudo!

Osss!

Više informacija o treninzima i samoj borilačkoj vještini možete dobiti putem facebook stranice kluba Bosnae Team United.

BTUlogo.fw

SYSTEMA – ruska borilačka vještina u Sarajevu

RMAPatchEmbroid21431 0
Systema ili System je ruska borilačka vještina koju treniraju SPECNAZ jedinice ali i obični građani koji žele naučiti samoodbranu. Riječ je o veoma slobodnoj vještini bez rigidnih stavova, rituala, pojaseva i striktinih pravila ( osim moralnih). Ona je jedinstven, raznovrstan i potpun način obuke samoodbrane i života koji čini jednog ratnika. Pravi ratnik je vješt da odbrani sebe i druge, zdrav je i snažan, sposoban da vodi bitku u svom srcu – da preokrene ponos, agresivnost i strah u skromnost, hrabrost i snagu.
Na treningu se uči goloruko borenje ( udarci, poluge, pritisci), rad s oružjem poput noža, pištolja i palice, vježbe disanja, masaže i tehnike relaksacije.

Predstavljamo vam klub borilačkih vještina – NinpoEra – Ninjutsu

NinpoEra bjela podloga 0

KAKO POSTATI NINJA?

Korjen imena ninđa , dolazi iz Kine , a na japanskom jeziku se riječ – Ninđa – može pisati ideogramom i tada ima značenje Shinobi. Shinobi se nadalje može prevesti “Shi” – aktivan čovjek, isto znači i ekspert , majstor , “No” je posvojna zamjenica , a “Bi” znači informacija . Shinobi je prema tome majstor , osnosno neko , ko se razumije u prikupljanju informacija.

Predstavljamo vam klub borilačkih vještina “Imperator”

visoko-kung-fu 0

Klub borilačkih vještina “Imperator” Sarajevo osnovan je 2012. godine. U klubu se izučava borilačka vještina Wing Chun, te sportske discipline San da i Lei tai. Wing Chun je jedan od najmlađih stilova Kung fu-a, veoma popularna i dinamična vještina koja se danas vježba na svim kontinentima. Osnovne karakteristike su explozivnost, agilnost, preciznost i koordinacija.

Zbog toga što je veoma “oštar” stil borilačka vještina Wing Chun je našla primjenu u vojsi, policiji, zaštitarskim agencijama. Na platformi Wing Chun-a nastale su mnoge Combat discipline i vještine samoodbrane. Wing Chun je pogodan za sve generacije i oba spola. Jedan od osnovnih principa je kako savladati protivnika u što kračem vremenskom periodu (pogađanjem vitalnih tačaka).

Predstavljamo Vam Krav Maga Global BiH

kravmaga 0

KMG ( Krav Maga Global ) prestižna svjetska Krav Maga organizacija, pridružila je Bosnu i Hercegovinu u svoju globalnu mrežu 2012 godine. Preko kluba Krav-Maga „Kontakt Borba“ iz Sarajeva, koji je ujedno i nosilac KMG licence za BiH.

KMG ( www.krav-maga.com) predstavlja vodeću svjetsku Krav Maga organizaciju pod vodstvom gospodina Eyal Yanilov ( Master Level 3 ) i najbližeg učenika i nasljednika osnivača Krav Maga taktičko odbrambenog sistema Imrich Lichtenfeld-a.

Predstavljamo vam Kickboxing akademiju Ilidža

10581395_10204699885963745_1435331087_o 0

Kick Boxing Akademija Ilidža osnovana je početkom 2005. godine na inicijativu jednog broja sportskih entuzijasta. Danas Akademija broji 40 aktivnih članova svrstanih u dvije skupine : Takmičare i rekreativce. Treninzi se održavaju četri puta sedmično a lokacija treninga je KSC-u Ilidža – dvorana za borilačke sportove.

Anketa

Kako vam se dopada novi workout.ba logo?

 • Odličan je. (50%, 9 Votes)
 • Volio/la bih majicu sa takvim logom. (28%, 5 Votes)
 • Može proći. (11%, 2 Votes)
 • Ne sviđa mi se. (11%, 2 Votes)

Ukupno glasača: 18

Loading ... Loading ...
PIK

Motivirajući citati

“Za dvadeset godina, bit ćete više razočarani stvarima koje niste učinili nego onima koje jeste. Zato isplovite iz sigurne luke. Istražujte. Sanjajte. Otkrijte.”

— Mark Tven
error: Sadržaj je zaštićen od kopiranja.