Proteklog vikenda Banja Luka je bila domaćin otvorenog prvenstva u u brazilskoj jiu jitsi. Radi se o turniru koji se održao po prvi put u ovom gradu i to u organizaciji Sportskog saveza FENIX iz Banja Luke. Domaćin se pobrinuo da organizacija bude na besprijekornom nivou, zbog čega se nadamo da će ovaj turnir postati tradicija u narednim godinama.

Na takmičenju je učestvovalo ukupno 68 takmičara i 25 akademija iz Njemačke, Turske, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ekipa Bosnae Team United BJJ iz BiH je ostvarila zapažen rezultat na ovom takmičenju gdje je nastupila sa svojih 19 takmičara i osvojila 19 medalja.

fb_img_1478524536070

Ekipa Bosnae Team United Pound for Pound team-a osvojila je:

– 9 zlatnih medalja i to: u kategoriji bijelih pojaseva Armin Limani (-94,3 kg), Mahir Zuka (-100,5 kg), Jasmin Kešmer (apsoultna kategorija), u kategoriji plavih pojaseva Tin Stojanac (-70 kg), Benjamin Halimić (-82,3 kg), Zlatan Fazlić (+100,5 kg), u kategoriji ljubičastih pojaseva Semir Pirić (-77 kg), u kategoriji smeđi/crni pojas Pašić Mensur (-95 kg i apsolutna kategorija).

dav

– 7 srebrenih medalja i to: u kategoriji bijelih pojaseva Emir Salkić (-70 kg), Azur Ganić (-76 kg), Armin Ferhatović (-82,3 kg), Jasmin Kešmer (-94,3 kg), u kategoriji ljubičastih pojaseva Emir Alagić (-95 kg), u kategoriji smeđi/crni pojas Emir Alagić (-95 kg, apsolutna kategorija).

dav

– 3 bronzane medalje i to: u kategoriji bijelih pojaseva Anel Salamović (-70 kg), Ahmedin Hasanković (-100,5 kg), u kategoriji ljubičastih pojaseva Semir Pirić (apsolutna kategorija).

dav

Član Bosnae Team United Pound for Pound team-a Mensur Pašić proglašen je najboljim muškim takmičarom turnira, dok je klub osvojio trofej najboljeg tima na takmičenju.

// workout.ba