Grad Mostar 20. septembra bit će domaćin prvog balkanskog prvenstva u natural bodybuildingu i fitnessu u organizaciji Musclemanije, najpoznatije svjetske federacije u ovom sportu.

Ovo je prvi put da se u našoj zemlji organizira ovakvo takmičenje, te je idealna prilika za sve one koji sebe ne vide u “modernom” bodybuildingu. 
Promotor prvenstva u BiH je Ljubušak Adis Jakić, jedan od najuspješnijih fitness sportista, trostruki evropski prvak koji poziva sve mlade sportiste iz BiH i sa Balkana da se prijave na ovo takmičenje. Naime, pobjednicima će biti omogućen direktan plasman na Evropsko prvenstvo koje će biti održano u oktobru u Barceloni.

“Ovog takmičenja kod nas iduće godine neće biti. Iduće godine ovo balkansko prvenstvo u natural bodybuildingu će biti organizirano u Bugarskoj ili Turskoj, tako da je ovo jedinstvena prilika da se pridružite, jer je na domaćem terenu. Takmičenje je za početnike, tako da se svako može prijaviti”, rekao je Jakić.

Na Balkanskom prvenstvu moći će nastupiti sportisti u disciplinama: Natural Bodybuilding i Fitness Model za žene i muškarce i Physique za muškarce.

Jakić, pobornik natural bodybuildinga, dakle izgradnje tijela bez korištenja steroida i drugih dopinga, ističe da je ponosan što je napokon uspio dovesti ovo veliko takmičenje u BiH, koja će postati i centar Balkana u ovom sportu.

Do takmičenja je ostalo još šest sedmica, a takmičari će biti raspoređeni u bodybuilding, fitness model i physique kategoriji. Online registracija je tek počela, a sve informacije možete dobiti na Facebook stranici.

Izvor: bodybuildingbih.com