Ispostavilo se da je UFC donio mudru odluku kada je nakon prve vijesti o ozljedi prvaka Josea Alda pripremio rezervu za borbu s Conorom McGregorom.

Predsjednik UFC-a Dana White na ESPN-u je objavio da je Brazilac otkazao meč za naslov u perolakoj kategoriji protiv Conora McGregora 11. jula u Las Vegasu.

Irac će se sada boriti za privremeni protiv bivšeg dvostrukog izazivača Chada Mendesa koji je dva puta izgubio od Alda.

Aldov trener Andre Pederneiras nazvao je Whitea i rekao da je Aldovo rebro prebolno i da se neće boriti. Prvak se ozlijedio na treningu prošle sedmice.

“Jose Aldo je otkazao već pet borbi za naslov. Conor je spreman. Prvi izazivač Chad Mendes je spreman, tako da to ima smisla. Borit će se za privremeni naslov, a kad god Aldo bude spreman doći će do meča za ujedinjenje naslova” rekao je White.

“To je Aldova odluka. nisam sretan zbog toga. Potrošili smo puno novca na promoviranje ove borbe. Mnogo ljudi je bilo uzbuđeno zbog nje, tako da je to definitivno razočaravajuće.”

Conor McGregor koji se pridržio Whiteu na ESPN-u rekao je da se njegov meč s Mendesom ne bi trebao voditi za privremeni naslov.

“Ako se čovjek bori za svoj život, ne možemo ga prisiliti da se bori. Osjećam da je uplašen. Liječnici su mu dali dozvolu za borbu, to je oteklina, a on je svejedno otkazao. Mislim da bi bilo pravedno da mu oduzmu pojas i da se mi borimo za pravi naslov.”

Izvor: croring.com