1.Triceps propadanja

Chair_Tricep_Dip1

Kako biste izvodili ovu vježbu potrebna vam je stabilna stolica. Postavite ruke u širini ramena na stolicu, dok je ostatak vašeg tijela ispred stolice. Vaše noge bi trebale biti na podu i u širini ramena, dok vaša leđa trebaju biti blizu stolice. Dok radite ispravite svoje ruke, ali uvijek držite laktove blago povijene. Polako savijte laktove i spustite tijelo prema podu sve dok vaše ruke ne budu pod 90 stepeni (osjetit ćete tenziju u tricepsu), nakon toga gurnite rukama kako biste se vratili u početnu poziciju.

2. Sklekovi

sklekoviiiii

Spustite se na pod sa vašim rukama u širini ramena. Laktove držite blizu tijela i spuštajte se cijelim tijelom. Zatim se vratite u početnu poziciju. Ukoliko vam to bude previše teško, onda promjenite svoju početnu poziciju tako što ćete raditi sklekove sa povijenim koljenima.

3. Triceps kickback

tricepskickback

Za ovu vježbu ćete trebati tegove, za početak možete početi sa tegom od 1-2 kilograma. Držite tegove i spustite se na pod dok vaša koljena i prsti dodiruju pod. Savijte svoj gornji dio tijelo od kukova prema gore i savijte svoje laktove pod 90 stepeni. Sada istegnite obje ruke prema nazad dok su vam palčevi okrenuti jedan prema drugom. Osjetit ćete tenziju u tricepsu. Vratite se u početni položaj i ponovite pokret.

4. Triceps ekstenzija

Lying_Tricep_Extension

Lezite na leđa i podignite ruke iznad svojih prsa. Držite laktove blago povijenim i opuštenim. Zatim savijte svoje laktove pod uglom od 90 stepeni tako da vam tegovi dođu do poda. Vaši laktovi bi trebali da vam budu blizu glave. Nakon toga se vratite u početni položaj i ponovite pokret.

5. Veslanje u pretklonu

Bent_Over_Barbell_Row1

Postavite svoja stopala u širini ramena. Povijte se u koljenima i povijte gornji dio tijela, od kukova prema gore, naprijed. Držite kičmu u neutralnoj poziciji i ne savijajte donji dio leđa. Vaše ruke bi trebale biti pravo ispod vaših ramena. Savijte laktove dok podižete ruke prema stranama svojih prsa (lopatice vaših ramena bi se trebale povući jedna prema drugoj). Polako spuštajte nazad kilažu u kontrolisanom pokretu, osjetit ćete tenziju u tricepsu.