Filmske uloge su poznate po tome da promjeni život glumca na bolje , ali pored života , filmske uloge često promjene ishranu i fizički izgled glumca. Gerard Butler ,Henry Cavill,Will Smith su samo neka od imena koja su promjenila svoj fizički izgled da bi što bolje izgledali na filmskom platnu a i bolje se adaptirali u samo ulogu. U nastavku teksta vam donosimo 10 glumaca koji su svoje tijelo napumpali mišićima da bi što bolje izgledali a također možete u nakim od naših predhodnim člancima pročitati i trening programe tih glumaca.

1. Gerard Butler  — Film “300”          

gerard_butler_in_300-1024x768

Gerard Butler je postavio visok standard što se tiće izgleda i snage za sve ostale glumce. Za film “300” Gerard Butler se intenzivno pripremao 4 mjeseca , transformirajući se u brutalno jakog “kralja Leonide” . Ovo ništa ne bih bilo moguće bez njegovog trenera Mark Twight koji je osmislio trening program za Gerar Butlera . Taj trening program je postao poznat kao ” 300-rep Spartan Workout” . Spartanski trening program možete pročitati OVDJE 

2. Henry Cavill u filmu “Man of Steel”

henry-cavill-beard-superman

 

Očekivano da se za ulogu supermena moraju dobro nabiti mišići , pa tako se i Henry Cavill se odlično pripremio za tu ulogu. Interesatna činjenica jeste da ga je za ovu ulogu pripremao ni manje ni više nego Mark Twight , tako da je Henry Cavill trenirao po “spartanskom programu 300”

3. Hugh Jackman u filmu “X-man”

x-men-days-of-future-past-official-clip-reveals-amazing-mutant-powersPersonalni trener, Dejvid Kingsburi, otkrio je da za tijelo koje je Džekmen pokazao u filmu Vulverin morate da prođete kroz pakao. Primarni cilj ovog programa bio je da se poveća snaga i masa, a da se masnoća svede na minimum. Naime, Dejvid i Hju koristili su program koji je uključivao progresivno preopterećenje, kako bi obezbijedili kontinuirani porast snage.

Trening program za x-man možete pročitati u nastavku :

-Hugh Jackam-ov program za wolverine-a

-Druga sedmica Wolverine programa

-Treća sedmica Wolverine programa 

-Četvrta sedmica Wolverine programa 

4.Cris Hemsworth za film “Thor”

MAN-FX-0009C

Nakon što je dobio ulogu superheroja „Thor-a“ australijanski glumac je znao da mora nabaciti dodatne mišićne mase i to jako brzo. Cilj mu je bio da dobije 20 kg mišićne mase u jako kratkom vremenskom periodu a pomagao mu je personalni trener Duffy Gaver.

Kompletan trening program možete pročitati OVDJE 

5.Mark Wahleberg za film “pain & gain”

Bloodied Mark Wahlberg Films

Mark Wahleberg za film Pain & Gain koristio old school trening program . Benč press , čučanj i iskorak za početak treninga a kasnije još mnogo old school vježbi i to sve 5 puta sedmično su omogućili Marku da izgleda ogromno u ovom filmu.