Filmske uloge su poznate po tome da promjeni život glumca na bolje , ali pored života , filmske uloge često promjene ishranu i fizički izgled glumca. Gerard Butler ,Henry Cavill,Will Smith su samo neka od imena koja su promjenila svoj fizički izgled da bi što bolje izgledali na filmskom platnu a i bolje se adaptirali u samo ulogu. U predhodnom članku smo vam naveli prvih 5 glumaca koji su promjenili svoj izgled za filmske uloge , sada nastavljamo sa tom listom :

6. Chris Evans – u filmu “Captain America”

Captain America: The First Avenger

Da bi izgledao kao superheroj na ekranu Chris Evans je morao trenirati kao superheroj za svoju ulogu Kapetana Amerike u filmu Captain America: The Winter Soldier. Na pitanje kako se spremiti za film u kojem se potrebno boriti protiv čudovišta sposobnih da raznose građevine jednim udarcem 32-godišnje glumac Chris Evans je odgovorio da se radi o mjesecima mukotrpnog treninga u teretani i striktnoj visokoproteinskoj dijeti.Trening program možete pročitati OVDJE

7.Will Smith za ulogu u filmu “Ali “

ali-2001-09-g

Will Smith je uložio dosta truda da se “unese” u ulogu velikog Muhameda Ali-a. Trenirao je svakodnevno da bi bio u tip top formi a u tome mu je dosta pomagao i trener Darrell Foster. Will Smith pored žeštokih treninga je angažovao čak i instruktora koji je bio zadužen da ga “uvede u islam” sve iz razloga da se što bolje i kvalitetnije pripremi za ulogu.

8. Bradley Cooper za film “američki snajperista”

TA3A5741.DNG

 

Iako ovaj film tek izlazi za mjesec dana već su izašle fotografije na kojima možemo vidjeti koliko dobro se Bradley pripremio za ulogu američkog snajperiste. Rigoroznim treninzima i dijetom Bradley Cooper je za ovu ulogu nabacio dodatnih 15 kilograma mišića.  9. Jason Statham za ulogu u filmu “Transporter”

Jason-in-The-Transporter-jason-statham-14341317-900-597

Jason Statham je dosta vremena provodio u teretani a i trenirajući razne borilačke vještine da bi se pripremio za ulogu u ovome filmu.Da bi postigli tijelo kao kod Jasona morate koristiti kombinaciju tehnika za vježbu koje neće samo povećati masu i snagu, već će povećati domet kretanja, kontrolu, balans, i cjelokupnu funkcionalnost. Kompletan trening program možete pročitati OVDJE 

10. Christian Bale za film “Batman Begins”

BATMAN BEGINS (2005) CHRISTIAN BALE BBEG 001-031

I kao posljednjeg predstavljamo vam Christiana Bale-a kojem nije nepoznanica da uradi velike transformacije na svome tijelu za određene uloge. Tako je bio anoreksičan za ulogu u filmu The Machinist , zatim je nabacio nekoliko kilograma za film American Hustle i na kraju se prekrio mišićima za triologiju Batman. Na kraju Christopher Nolan mu je naredio da skine 7 kg jer je izgledao previše veliko za ulogu.